A quien votaras el 9 de Marzo


Presentació

L'objectiu d'aquest Blog informatiu sobre les eleccions és, valga la redundància, informar. Des d'Acontracorrent-Joves d'Esquerra Unida de València, conscients de la falta d'informació real per als i les estudiants sobre aquestes eleccions a rector de la UVEG hem decidit intentar facilitar les coses a l'alumnat universitari.

Per a això organitzem aquest blog, que estarà en contínua construcció durant tota la campanya. A través d'ell no només us transmetrem les nostres propostes per a les diverses candidatures, sinó que intentarem informar-vos dia a dia del que ocorre en la campanya, i esperem també la vostra participació i col·laboració. Però, especialment, farem una lectura transversal de diversos punts rellevants dels quatre programes. Intentarem desgranar-los i enfrontar-los a la nostra concepció d'Universitat, que portem anys defensant.

L'objectiu d'aquest Blog NO és que voteu, NO és que escolliu una candidatura concreta, NO és tampoc una cridada al vot en blanc, nul o a l'abstenció. Partim, igual que ho hem fet sempre, de la denúncia d'un sistema electoral estamental-corporatiu, que infravalora a estudiants i treballadors de la Universitat i sobrevalora, de bon tros, a l'alt estament acadèmic. Però NO plantegem una postura davant les eleccions. Simplement des de Acontracorrent-JEUV hem decidit informar-vos, a cadascun de vosaltres. Transmetre-us la nostra visió i la nostra opinió, construïda des dels nostres plantejaments. A partir d'ací, qualsevol decisió que vulgueu (o no) prendre el pròxim 2 de Març és només vostra. Però no compliríem amb el nostre deure envers vosaltres si no abordàrem aquesta realitat, si no intentàrem ser una veu més enllà de la campanya estratègica, preparada i minimitzada que es planteja. Si no us parlàrem decebríem la confiança que molts i moltes heu dipositat any a any en el nostre sindicat.



domingo, 21 de febrero de 2010

Comparativa de termes en els quatre programes

A continuació us pengem un quadre comparatiu de paraules clau presents en els quatre programes. Evidentment, açò te més un caràcter visual que reial, ja que en moltes ocasions és més important el context en que trobem aquestes paraules. Però, tot i açò es pareix una comparativa interessant. Una volta més també constatem que els quatre programes estan fets per agradar, i com tots i totes podeu veure no n'hi ha massa diferències entre els quatre. 
Un exercici que recomanem a tothom es que acuda al format de recerca en els quatre programes i seleccione algunes de les paraules que nosaltres hem seleccionat. Ja que és un punt important vore no sols el nombre de voltes sinó també com apareixen, i si tenen o no un caràcter transversal dins del programa



Esteban J. Morcillo
Antoni Furió Mª Antonia García Benau Vicent Soler
Nombre de pàgines
63
42
91
46
Qualitat
70
42
51
41
Pública/Públic (parlant d'Universitat i els seus serveis)
8
6**
11
25
finançament
16
17
13
17
competitivitat
4
3
1
0
Privada
0
1
7***
1
Productivitat
1
4
0
1
Igualtat (de genere)
26

11
9
4
Igualtat (d'oportunitats)
0

3
2
2
Estudiants
78*
42
100
38
Coneixement
49
26
34
40****


*Acompanyat en ocasions del terme “estudiantes”, acudint per tant al llenguatge no excloent, a diferencia dels altres programes.
**Es l'únic que apareix acompanyada del terme “democràtica”.
***Encara que el terme aparega més voltes no implica una subordinació aparent als interessos privats.
****Molt vinculat al paper econòmic públic de la Universitat en la societat valenciana. És el punt en que més incideix aquest programa.

2 comentarios:

  1. Estas elecciones me parecen una pantomima y una farsa, como todas, este sistema nos aliena y nos engaña, pegemosle fuego a la democracia

    ResponderEliminar
  2. Hi hauria que fer una comparativa de les festes de final de campanya...a vore quina està millor.

    ResponderEliminar